A fürdőszoba megfelelő tisztítása

A fürdőszoba megfelelő tisztítása

A takarítás általában inkább bosszantó, mint szórakoztató. Mi ezen szeretnénk változtatni. Íme néhány tipp, amellyel a takarítás gyorsabb, a tisztaság pedig tartósabb lehet - Fürdőszoba.

A fürdőszoba a lakás egyik leggyakrabban használt helyisége. Egy nedves terület, így a higiéniára és a tisztaságra itt még jobban oda kell figyelni.

Sajnos a látható tisztaság nem tart sokáig, a vízkőlerakódások takarítás után szinte azonnal újra láthatóak lesznek és fürdőszoba koszos és rendetlen hatást keltenek.

Mire kell odafigyelni

A fürdőszobában a mosdót, a zuhanyzót vagy kádat, illetve a WC-t naponta többször használjuk. Ezek tisztasága és a higiéniája kiemelt prioritást élvez. Hetente egy alkalommal való takarításuk sokszor nem elegendő, különösen akkor, ha optikailag is tisztának szeretnénk látni. Egy egyszerű intézkedés ennek elérésérhez a zuhanyzó, a kád és a mosdó száraz dörzsölése. Ennek előnye, hogy csak egy-két percet vesz igénybe, mégis nagy hatás érhető el általa, ugyanis a baktériumok nedves környezetben szaporodnak. A száraz dörzsölés által ez megakadályozható. Ezen túlmenően, a fürdőszoba hosszabb ideig ragyogó lesz, mivel a vízkőlerakódás csökken.

A tükör

Sajnos, a tükör több tényező miatt (kézmosás, fogmosás, stb) hamarabb koszos lehet. Emellett a vízgőz által matt foltok is keletkezhetnek. Tehát a fürdőszoba tisztaság szorosan összefügg a tükör állapotával. Ezért egy mikroszálas kendővel való rendszeres tisztítása kimondottan javasolt.

Ecet

Egy jó ecetes tisztító nem tesz rosszat a nedves területeken, sőt megkönnyíti a takarítást. Emellett olcsón hozzájuthatunk, kémiai összetevő mentes, valamint hatékony a vízkő és a vizeletfoltok ellen, iletve megöli a baktériumokat is.

Szűrő a lefolyóba

Egy egyszerű műanyag szűrő a lefolyóba helyezve, felfogja a hajat. A szűrő zuhanyzás után könnyedén egy papírkendővel kitörölhető, ezáltal a lefolyó eldugulása megakadályozható.

Rendszer az időmegtakarításért

Most már tudjuk, hogy fürdőszobánk hogyan maradhat hosszabb ideig tiszta. Most már csak egy rendszert kell kialakítanunk, ami által időt spórolhatunk. Íme egy példa erre:

  • Öntse a WC-tisztítót a WC-be és hagyja hatni.
  • Távolítson el mindent, ami zavarhatja a takarításban (szemetes, mérleg, stb.)
  • Ecet- vagy citromtisztítóval, valamint egy mikroszálas kendővel tisztítsa meg a mosdót, a zuhanyzót, a kádat, a zuhanyajtót és a csempét. Zuhanyfüggönyét havonta egyszer mosógépben tisztítsa.
  • Ezután törölje le a polcokról a port és ezzel egyidejűleg dobja ki az üres flakonokat, üvegeket.
  • Tisztítsa meg a tükröt egy ablaktisztítóval.
  • Most már visszatérhet a WC-hez. Belül tisztítsa meg a kefével, kivülről pedig egy ronggyal (ezt többször nem használja már). Végül egyszerűen öblítsen.
  • Ezután törölje fel a padlót.
  • Amikor ez megszárad, visszapakolhatja a korábban zavaró tárgyakat (szemetes, mérleg, stb.). ÉS KÉSZ!