Mi tisztítószerekre van valóban szükségünk?

Mi tisztítószerekre van valóban szükségünk?

Amikor a tisztítószekrényünkben már nics semmi hely, akkkor jön az ideje a szortírozásnak. Igazából nincs is szükség számtalan különböző tisztítószerre ahhoz, hogy otthonunkat tisztán tartsuk. Alapvetően 3-5 szer kell ahhoz, hogy otthonunkban minden felületet tisztán tarthassunk. Ezek a következők:

  • Mosogatószer - Egy normál mosogatószerrel nem csak edényeinket tisztíthatjuk. Ezzel minden, zsíros szennyeződés eltávolítható, ezért a felületeken is alkalmazhatóak. De legyen óvatos: az alkalmazás során a felület csíkos maradhat, ezért mindig jól át kell törölni.
  • Súrolószer - Erős vagy odaégett szennyeződések esetén csak egy jó surolószer segíthet.
  • Univezális tisztító - Mint ahogy azt neve is sugallja, sokoldalúan felhasználható. Ez minden olyan felületen ahol alkalmazható, amelyet mosogatószerrel vagy surolószerrel nem tudunk megtisztítani. A tisztító WC-ben és a padlón egyaránt kiválóan használható. Egyedül a fa esetében kell vigyáznunk.

Ez a három, alapvető tisztító mellett még a következőkre lehet szükségünk:

  • Savas tisztítószer - Akár ecet vagy citrom, a savas tisztítószereknél semmi sem távolítja el jobban a vízkövet. Ezek tökéletesen alkalmazhatóak a fürdőszobában vagy a WC-ben, a vízkőfoltok, illetve a vizelet foltok eltávolításához. Megjegyzés: Hagyja a tisztítót tovább hatni, az erőteljes dörzsölés helyet, mivel az csúnya karcokat eredményezhet.
  • Sütőtisztító - Ha valami kifolyik, nem minden esetben távolítható el azonnal. A következmény: odaég és már csak nehezen eltávolítható. Tahát, ha a sütőt gyakran használja, szüksége lehet egy speciális tisztítóra is.

Mit ne vegyünk

Az alapvető tisztítószerek mellett természetesen sok más termék is létezik még. Ezek közül számos kétes összetevőt tartalmaz, amelyek mind egészségünkre, mind környezetünkre károsak lehetnek. Íme egy rövid lista arról az összetevőkről, amelyeket jobb, ha elkerül. Az ilyen összetevőket tartalmazó termékek nem találhatóak meg a Ecosplendo üzletében:

  • szervetlen savak
  • klór
  • paraffin
  • foszfonátok
  • polikarboxilátok

A könnyebb eligazodás érdekében keresse a környezet-pecséttel ellátott termékeket, mint pl. a kék angyal. Ezek a jelzések garantálják az Ön számára, hogy a termék nem tartalmaz semmilyen, környezetre káros összetevőt.

Probléma a fertőtlenítőszerekkel

Kerülje a fertőtlenítőszereket, hacsak azokat nem orvosi utasításra használja. Ezen szerek gyakori használata növelheti az allergia kockázatát.

Miért nem mindig jók az erős tisztítószerek és a megfelelő törlőrongy

Természetesen a tiszta lakásban jobban érezzük magunkat. Ehhez azonban nincs szükségünk erős tisztítószerekre. Ez enyhe szerekkel való rendszeres tisztítással is elérhető.

Az erős tisztítószreknél sokkal fontosabb a megfelelő tisztítórongy használata. A mikroszálas tisztítókendők a legalkalmasabbak ebben az esetben, mivel durva szerkezetük által kiváló mechanikai tisztító hatást biztosítanak, valamint felveszik és megtartják a szennyeződéseket.

Tehát: Egy enyhe tisztítószer és egy mikoszálas tisztítókendő segítségével nem sok esélyük van a szennyeződéseknek.