Hogyan védekezzünk a rovarokkal szemben?

Hogyan védekezzünk a rovarokkal szemben?

A nyár egy csodálatos évszak, amit mindenki nagyon vár. Sajnos azonban ez kellemetlenségeket is vonz magával: rovarok.
Létezik természetes szer, amivel védekezhetünk ellenük? Nézzük meg most együtt!

Szükségtelen megemlíteni, de a szúnyogháló egy igazi áldás. Mindazonáltal hiába rendelkezünk szúnyághalóval, a szúnyogok és egyéb rovarok még így is megzavarhatják álmunkat.

A szúnyogok ki nem állhatják az erős illatokat, mint a citronella, a levendula, a geránium, a citrom vagy az ecet. Tehát ezek az illatok elűzik a szúnyogokat.

Kiváló megoldás lehet ezáltal az ablakpárkányra helyezett citromos vagy ecetes víz, illetve igény szerint egy kis edény levendulás vagy citronellás víz.

A megfelelő növények az ablakpárkányra helyezve is segíthetnek. Sok rovar, beleértve a szúnyogokat is, utálja pédául a geránium illatát.

A gyertyák szerelmeseinek: Tegyen egy pár csepp neemolajat vagy citronellát egy némileg leégett gyertyára és gyújtsa meg. Ez számunkra kellemes, de a rovarok számára zavaró illatot képezhetünk. Figyeljen azonban a gyertya tárolására. Helyezze az ablakba vagy a küszöbre, így a szobában nem lesz túl erőteljes illat.

Egy másik, nagymamáink idejéből származó hatékony praktika a félbevágott hagyma, amely először szegfűszeggel kell megtűzdelni, majd a szobában elhelyezni. Próbálja ki egyszer, ha nem zavarja a szegfűszeg illata. Azt se felejtsük el, hogy a hagymának a leve nagyon hasznos rovarcsípések esetén, mivel segít csökkenteni a duzzanatokat és az égő érzést.

Emellett akár készíthet akár egy menta és bazsalikom főzetet is, amely bőrön alkalmazva nyújt védelmet. Ehhez egyszerűen csak 15 darab bazsalikom és menta levél szükséges (továbbá petrezselymet is adhat hozzá), amelyet 100ml vízben fel kell forralni. Végül várja meg, amíg kihűl a főzet, majd távolítsa el a leveleket és tárolja hűtőszekrényben.