Mosogatógép - hogyan tisztítsam?

Mosogatógép - hogyan tisztítsam?

Mosogatógépe vízköves és az ételmaradványoktól kellemetlen illatú? Íme néhány tipp megfelelő karbantartásához.

A mosogatógép megfelelő és rendszeres tisztítása nagyon fontos, mivel ezáltal a problémák ritkábban jelentkeznek és nem kell folyamatosan szerelőt hívnunk. A megfelelő karbantartással így egy csomó pénzt megspórolhatunk. Ezen túlmenően, a megfelelő és rendszeres karbantartás meghosszabbítja a gép élettartalmát. A legfontosabb alapszabályok:

  • Tisztítsa meg a mosogatógép szűrőjét legalább hetente egyszer. Ez általában a gép alján, középen található. Távolítsa el egyszerűen és öblítse ki vízzel, ezzel a szennyeződés és az ételmaradvány eltávolítható. Megdörzsölheti egy kicsit egy nedves szivacs és némi mosogatószer segítségével is. Ezzel az egyszerű intézkedéssel a szűrőlyukak (ahol a víz lefolyik) tiszta marad és nem tömődik el. Alkalmanként helyezze a szűrőt egy pohár ecetbe vagy citromsavba egy órára. Ez hatékony a vízkővel és szennyeződésekkel szemben. Tisztítsa meg a szűrőt egy szivaccsal és távolítsa el a makacs maradékokat egy fogpiszkálóval.

  • Kéthavonta indítson el egy üres mosást maximális, 95 fokos hőmérsékleten. "Mosószerként" egy liter vörösbor ecetet alkalmazzon, ezzel zsírtalanítva a falakat, a lefolyót és csöveket. Ecetbe áztatott szivaccsal dörzsölje át a gép belsejét, ezzel eltávolítva az ételmaradványokat.

  • Ha egy fél, friss citromot helyez a mosogatógép belsejébe (legjobb az evőeszköztartóba), a gépet mosogatás közben fertőtlenítheti és kellemes illatúvá teheti.

  • Ne felejtsük el a só és a mosogatógép öblítőszer utántöltését sem. A só a gép általános tisztaságát garantálja és harcol a vízkő ellen. A mosogatógép öblítő ragyogó tisztaságot biztosít mosogatás közben.

Ne felejtsük el az edényeket előre leöblíteni. Ezzel megakadályozható az ételmaradványok felhalmozódása.

Gondolja végig: Eredményes egy koszos mosogatógépben való mosogatás?

Mi csak a környezetbarát és szerves tisztítószereket ajánljuk, mivel ezekkel elkerülhető a taljvíz szennyezése.